Om oss

Om Le PassePartout

Att få starta upp något eget från grunden, tillsammans, pappa Jean-Yves (i Sverige med smeknamnet Yngve) och sonen Leo blev en dröm efter ett par somrar ute på Bistro Malma Kvarn på Värmdö. Samma glädje, kärlek och respekt för mat, vin och människor gjorde att när den rätta lokalen dök upp genom ett tips från en tidigare stammis, började resan och drömmen ta fart. Ivrigt påhejandes av sin son nummer två, Lucas och mamma Helena. 

Ambitionen var, förutom bra viner och råvaror, att det skulle vara högt i tak, och det blev det i flera bemärkelser. Och att så mycket som möjligt inreda med begagnat, bygga själva och reparera. Efter många Loppisbesök Sverige runt så startade vi arbetet i augusti 2022.

Nu är dörren öppen och vi hoppas att vi får tillfälle att ses och som mamma och farmor Yvette säger, kom ihåg att “L’appétit vient en mangeant” ,aptiten kommer under ätning.


Ordet har flera betydelser i Sverige tänker vi nog först på en typ av innerram men på franska betyder det något som passar överallt, t ex en huvudnyckel som fungerar i alla lås. För oss får det betydelsen att vår restaurang ska passa för alla. Men vi tänker också på hjälten i Jules Vernes världskända verk, Jorden runt på 80 dagar, den franska betjänten Jean PassePartout. Han vakar över oss och har en särskild plats i restaurangen.

Soyez la bienvenue!